Slider

Ontdek Waddeneiland Texel

Wilt u meer van Texel zien? Trek er dan op uit! Meer dan 130 kilometer fietspad voert u langs de mooiste plekjes. Over de Hoge Berg, door het uitgestrekte duingebied, langs leuke dorpjes en naar de vuurtoren in de noordpunt. En nergens in Nederland is de diversiteit in landschappen zo groot als op Texel. Uitgestrekte stranden, bos, duinen en weidse landerijen vindt u op korte afstand van elkaar. Ze maken Texel uniek.

Texel heeft jong en oud veel te bieden onder alle (weers)omstandigheden. Hotel De Zwaluw vormt een prima basis voor uw verkenningstochten over het eiland. Voor de deur van het hotel ligt het bos van De Koog en binnen een kwartiertje wandelen bent u op het strand! Zin in actie? Op Texel kun je parachutespringen, kitesurfen, vliegeren, mountainbiken, golfsurfen, tennissen, karten, zeilen en nog veel meer!

Het hele jaar door worden grote evenementen georganiseerd, zoals de catamaranrace Ronde om Texel, cultuurmaand Lange Juni, Texel Culinair, het Bluesfestival en de Texel Halve Marathon,en de gezellige markten in uw badplaats De Koog.

De grootste publiekstrekker is het hele jaar door beschikbaar: de natuur op ons eiland. Het westelijk deel van Texel, van het zuidpuntje tot aan de vuurtoren, heeft de nationaalparkstatus (NP Duinen van Texel). In dit aantrekkelijke duin- en bosgebied zijn volop recreatiemogelijkheden en een groot aantal fiets- en wandelpaden. U vindt er ook de bekende natuurgebieden De Slufter, De Muy en De Nederlanden. 

De zeven dorpen op het eiland hebben ieder een eigen karakter en zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. Het grootste dorp is Den Burg. Hier bevinden zich de meeste centrale faciliteiten, zoals het gemeentehuis, bibliotheek en de banken. Ook vindt u hier de meeste winkels.

Texel heeft bijna 14.000 inwoners. Het eiland is 20 kilometer lang en gemiddeld zo'n 8 kilometer breed. De totale oppervlakte van de gemeente Texel is bijna 586 vierkante kilometer, waarvan 170 vierkante kilometer landoppervlak. De rest wordt gevormd door buiten- en binnenwater. Qua oppervlakte is Texel de grootste gemeente van Nederland.

logo scroll

Kamperfoelieweg 1
1796 MT De Koog - Texel
Tel. +31 (0)222-317 329