flag-nl.png flag-de.png flag-en.png

Geniet van Texel

met strand, natuur en gezelligheid

Beschikbaarheid

Ontdek de omgeving

Wanneer u ontwaakt in Hotel de Zwaluw, ontwaakt u in één van de mooiste en leukste omgevingen van Nederland. Lekker rustig, maar toch dichtbij de gezelligheid van het bruisende dorpje De Koog. De Koog is een gezellige badplaats op het vakantie-eiland Texel. Het plaatsje biedt de toerist oneindig veel mogelijkheden. Een gezellig winkelcentrum, diverse lekkere restaurantjes en gezellige kroegjes en uitgaansgelegenheden.

Eén van de grootste voordelen van De Koog op Texel is de ligging nabij het strand. Het strand wordt slechts door een rij duinen gescheiden van het gezellige centrum. Vanaf het strand loopt bijna rechtstreeks de Dorpsstraat in. Hier pakt u een lekker terrasje, kunt u heerlijk shoppen of een hapje eten.

Strand

Het strand bij De Koog is ruim en - vergeleken met populaire Nederlandse badplaatsen als Bloemendaal, Scheveningen en Zandvoort – lekker rustig. Het gebied beslaat het strand tussen paal 17 en paal 21 (ongeveer 4 km). Hiertussen vindt u verschillende gezellige strandpaviljoens die de mogelijkheid bieden tot huur van ligbedden, windschermen of strandhuisjes.

Natuur

Texel is een feest voor natuurliefhebbers. Een groot deel van het eiland valt onder de noemer Nationaal Park Duinen van Texel. Rondom De Koog vindt u bos, duinen, strand en heide. Vlakbij het Hotel ligt ook natuurgebied De Muy. Dit is een jong natuurgebied waar de invloed van het zoute water is verdwenen. Hier vindt u de fraaiste duinen, met zeer steile hellingen. Ook de vogelspotter heeft geluk. De Muy staat bekend om de lepelaars, blauwe reigers, aalscholvers, blauwborsten en nachtegalen. Daarnaast groeien er verschillende mooie plantensoorten, zoals orchideeën en het zeldzame roze bloempje teer guichelheil, in de Muy.

Voor iedereen iets

De Koog is een badplaats met ontzettend veel mogelijkheden. Door de prachtige omgeving is het dorp erg geschikt voor de natuurliefhebber. Tegelijkertijd kunnen ook gezelligheidsdieren hun hart ophalen. Vele kroegjes, een discotheek en diverse horecagelegenheden met een lekker terras zorgen ervoor dat De Koog een bruisend nachtleven heeft. Ook shopliefhebbers zitten in De Koog goed! In de Dorpsstraat zijn veel souvenirwinkeltjes, leuke boetiekjes en andere winkeltjes gevestigd.